מהם לבני שמוט?
אם תמיד רציתם להכין פיצה באיטליה, אז עכשיו יש לכם הזדמנות לעשות זאת. בעבר הכנת פיצה הייתה כרוכה בחימום של פיתה,מריחה דקה של קטשופ, הוספה של גבינה צהובה וחימום במיקרוגל, אך כיום ניתן לשדרג את הפיצה הביתית באמצעות לבני שמוט המאפשרים ליהנות מחווית הבישול בדרך ייחודית. אותם לבנים עליהם מניחים את הבצק הופכים את חווית האכילה למהנה במיוחד הן עבור מבוגרים והן עבור ילדים.
לבני שמוט הם אבנים ההופכים את התנור הביתי שלכם לטאבון, בכך שהם מגדילים את הטמפרטורה שלו ומקרינים את החום לבצק הנאפה בפנים, תוך שהם מעניקים לו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. מדובר באבנים כבדות המגיעות למשקל של 5 ק"ג, העשויות מחומר קרמי המורכב מסיליקה או ברזל. בעת ייצור הלבנים החומרים נשרפים בתנור, הופכים לעמידים בפני חום ,דבר שהופך אותם למבוקשים במיוחד בכל הקשור לאפייה.
כיצד עובדים עם הלבנים ?
באמצעות לבני שמוט הכנת פיצה בבית יכולה להיות חוייה בלתי נשכחת המאפשרת לכם להכין פיצה בדיוק כפי שמכינים במסעדות באיטליה ולא להסתפק עוד בפיצה ביתית על ידי חימום הבצק במיקרוגל. באמצעות הלבנים תוכלו להכין פיצה בקלות וליהנות מטעם משובח למדי.
כיצד עובדים עם הלבנים - כאשר התנור כבוי מניחים את הלבנים על רשת צמודה לתחתית או ישירות על התחתית. לאחר מכן מחממים לחום גבוהה בין 300-500 מעלות וממתינים כשעה,עד שהתנור יתחמם.
כמו כן, חשוב לזכור כי מהרגע בו הפעלתם את התנור והכנסתם את הלבנים לא תהיה לכם אפשרות לאפות מאכלים אחרים, היות ומדובר על טמפרטורות גבוהות במיוחד היכולות לשרוף מאכלים אחרים. בשלב הזה כדאי לכם להרחיק ילדים מהמטבח ולהתקרב לתנור על מנת להשגיח על תהליך האפייה.
לסיכום, באמצעות לבני שמוט תוכלו להכין פיצה איטלקית בדיוק כמו במסעדות המובחרות באיטליה.
מעוניינים לרכוש לבני שמוט? כנסו לאתר של ברפמן לבני שמוט